Hondenuitlaatservice Barbera voor Hillegom, Nieuw-Vennep - Wie ben ik

Ik ben Barbera van den Nieuwenhof en ben van huis uit opgegroeid met honden. We hadden thuis zelf een herder en met regelmaat kwamen er logeerhonden bij ons thuis.


Rond mijn 20ste ben ik uit huis gegaan en kwam er snel achter dat een leven zonder hond voor mij geen optie was. Ik miste de vrolijke aanwezigheid van een hond om mij heen en de wandelingen. Ik ben echt een buiten mens en wandelen doe ik met veel plezier. Ik bleef dus niet lang zonder hond. Al snel kwam Joepie, een kruising Friese stabij/wetterhoun in mijn leven waar ik volop van genoot. Met joep heb ik verschillende trainingen gedaan en waar ik was, was joepie ook. Als ik met Joepie ging wandelen nam ik het liefste ook de honden van mijn vrienden mee. Hier genoot ik altijd volop van. Niks is leuker om tijdens je wandeling te zien dat de honden genieten van de wandeling en plezier aan elkaar. Helaas heb ik na 13 mooie jaren afscheid moeten nemen van mijn maatje Joepie.


Na dit een plek gegeven te hebben kwam in 2012 Jaap, een Cane Corso op mijn pad. 2 jaar later kwam hier Dana bij en een jaar daarop Ukkie. We hadden een mooie roedel zo en hier zouden we het voorlopig bij houden tot ik in 2016 een oproep zag staan voor een Chihuahua genaamd Vino die een gouden mandje zocht. Het kostte deze lieve kleine dame wel even wat tijd om te wennen aan alles. Ze had moeite om het vertrouwen te vinden in alles om haar heen. Er was geduld en tijd nodig om haar uiteindelijk te laten ontspannen. Dit waren soms 3 stappen vooruit en dan weer 1 stap terug maar opgeven was geen optie voor ons. Met geduld en liefde zijn we gekomen waar we wilde zijn. Nu hoort Vino er helemaal bij en geniet zij volop, dit voelt voor ons enorm dankbaar. Op de foto is mijn roedel te zien, alle 4 met hun eigen leuke karakter waar ik elke dag enorm van geniet.


Wat kan ik verder nog meer in het kort over mijzelf vertellen. Ik heb 17 jaar in de zorg gewerkt met verstandelijk gehandicapten. Ik heb ruim 3 jaar honden training gegeven op een hondenschool.


In 2015 kwam de mogelijkheid op mijn pad om een hondenuitlaatservice voor 5 maanden dagelijks te gaan doen i.v.m. een zwangerschap. Dit was voor mij een perfecte kans om te ervaren hoe ik dat zou vinden en ben voor 5 maanden met onbetaald verlof gegaan. Ik ben dit tot op heden 1 keer in de week ondersteunend blijven doen naast mijn baan in de zorg. Door deze ervaringen heb ik besloten in 2017 mijn hart te volgen en voor mezelf te gaan beginnen.


Het is mijn doel om elke dag volop plezier te hebben in mijn werk. Honden laten genieten van anderhalf uur speeltijd op het veld. Elke hond op zijn eigen manier. Dit kan zowel alleen of als onderdeel van het roedel. Ik vindt het geweldig als de honden mij kwispelend staan op te wachten. Dat betekent dat ze graag met mij mee willen. Dat u uw hond met een gerust hart aan mij mee geeft is voor mij een streven.